Brnabićeva: Mere ne mogu biti iste, jer nije isto

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ovo nije najteža epidemijska situacija, bez obzira na to što je broj novozaraženih bio najveći 29. septembra.

Izvor: Beta, RTS

Petak, 08.10.2021.

08:40

Brnabićeva: Mere ne mogu biti iste, jer nije isto
Tanjug/Vlada Republike Srbije/SLOBODAN MILJEVIÆ

"Sa ovim brojevima, zahvaljujući vakcinaciji nemamo najtežu epidemijsku situaciju u bolnicama. Tada smo imali mnogo više hospitalizovanih", istakla je Brnabićeva gostujući na RTS-u.

"U ovom talasu smo na dnevnom nivou imali i 8.500 zaraženih, danima imamo više od 7.000, ali zahvaljujući tome što imamo 54 odsto vakcinisanih imamo manje ljudi u bolnicama nego što je to bilo kada smo imali pet, šest, sedam hiljada zaraženih. Dakle, vakcina je odgovor i moramo da se vakcinišemo", istakla je Brnabićeva gostujući na RTS-u.

Ona je ukazala da mere ne mogu biti iste kada imate, i kada nemate vakcinu, zato što to, kako je dodala, praktično znači da u vakcinu ne verujete.

Brnabićeva je dodala i da neće biti uvedena obavezna vakcinacija protiv koronavirusa za zdravstvene radnike, i da ostaje apel da se vakcinišu.

Prema njenim rečima, za zdravstvene radnike su u ovom trenutku obavezne samo tri vakcine, za koje takođe ne postoji 100-odstotni odziv, među kojima je i vakcina protiv gripa, kojom je "vakcinisano deset odsto zdravstvenih radnika".

Brnabićeva je rekla i da se "nije odustalo od kovid propusnica", ali da bi njihovo uvođenje nametnulo drugu temu, "da li se poštuju ili ne poštuju" mere, kao i da bi mnoge mlade motivisali da ih lažiraju, i to bi "postalo kul".

"U ovom trenutku ko hoće može, kao Egzit, da kaže – ja hoću da budem odgovoran, može da se uđe samo sa potvrdom o vakcinaciji ili PCR testom. Vi to možete da uradite, to je država dala kao mogućnost", kazala je Brnabićeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: