Rusija razmatra mere protiv Severne Makedonije; "Slučaj dokumentovan"

Rusija razmatra mere koje bi mogle biti reakcija na proterivanje jednog ruskog diplomate iz Severne Makedonije, rekao je portparol ruske ambasade u Skoplju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/Alexandra_Strekoza
Ilustracija: Deposit photos/Alexandra_Strekoza

On je u ime Ambasade potvrdio da je vlada u Skoplju donela takvu odluku.

"Ruska strana sada razmatra mere odgovora koje će uslediti nakon ovog koraka. Ruski diplomata ima sedam dana da napusti Severnu Makedoniju. Njegovo ime neće biti objavljeno", rekao je portparol Ambasade.

Ranije danas Severna Makedonija je saopštila da proteruje jednog ruskog diplomatu. Ruski ambasador u Skoplju pozvan je 14. maja u ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije gde mu je uručena nota o protetivaju neimenovanog ruskog diplomate.

Pendarovski: Slučaj ruskog diplomate dokumentovan

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da je upoznat sa slučajem proterivanja ruskog diplomate i da su ga dokumentovale nadležne institucije.

"Obavešten sam, iz onoga što sam video, slučaj su dokumentovale nadležne institucije, ne radi se o improvizaciji", rekao je Pendarovski odgovarajući na pitanje novinara da li je upoznat sa odlukom ministarstva spoljnih poslova, prenose makedonski mediji.

On je dodao da je sedmodnevni rok za napuštanje zemlje ruskom diplomati ostavljen iz humanitarnih razloga.

"Vodilo se računa i o ljudskom aspektu, ne samo o diplomatskoj konvenciji, da ne bude preko noći. Ti ljudi imaju porodice i druge interese i nehumano je tako postupati", dodao je Pendarovski.

Ruski ambasador u Skoplju pozvan je 14. maja u ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije gde mu je uručena nota o protetivaju neimenovanog ruskog diplomate. Odluka je saopštena ranije danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu