Nezvanično za B92.net iz "Narodnog fronta"- o slučaju zamenjene bebe: Ministarstvo upoznato, tu su DNK analize

Roditelji tvrde da im je još 2016. po rođenju zamenjena beba u porodilištu "Narodni front". Iz "Fronta" za B92.net nezvanično kažu - Sve je čisto.

Izvor: B92, Dragana Plaziniæ

Petak, 26.03.2021.

15:57

Nezvanično za B92.net iz
Shutterstock/ Robie Online/Ilustracija

MUP i Tužilaštvo su obavešteni.

Podsetimo, pre dva dana MUP-u je, a nešto pre toga i Tužilaštvu, Stefan Živanović prijavio sumnju da je supruzi i njemu zamenjena beba u porodilištu "Narodni front".

Kako kaže, sve se desilo u junu 2016 .godine, kada se njegova supruga porađala u GAK "Narodni front" u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ona je 2. juna rodila dečaka, koji je na porođaju ocenjen sa ocenom 9/10. Međutim, prema njegovoj tvrdnji, posle raznih peripetija i DNK analize, a nakon sumnji da su dobili bebu koja nije njihova, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostao je u bolnici dok je njegova supruga izašla.

Više o tome pročitaje u tekstu: Skandal u "Narodnom frontu" - zamenjena beba?

Portal B92.net stupio je u kontakt sa zvaničnicima u porodilištu "Narodni front" u potrazi za odgovorima.

Zvaničnu informaciju obećali su nam za ponedeljak, a kako nam je nezvanično rečeno - u slučaj iz 2016. godine bilo je uključeno i ministarstvo zdravlja.

"To je priča od pre pet godina. Bilo je uključeno i ministarstvo. U krajnjem slučaju tu su i tri DNK analize", kažu u ovom porodilištu.

Kako objašnjavaju, otac deteta uradio je DNK analizu i u Hrvatskoj, koja je takođe potvrdila da su on i njegova supruga roditelji deteta.

Oni, dalje, za B92.net nezvanično navode da "roditelji ni tom rezultatu ne veruju, jer misle da je rezultat prepisan iz naših dokumenata".

Inače, kako prenose mediji, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostao je u bolnici i na preporuku Centra za socijalni rad smešten je u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, gde se i danas nalazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: