"Šta radi palestinski ministar zdravlja - brine o delfinima"

Upitan zbog čega Izrael ne vakciniše Palestince u zemlji i na Zapadnoj obali, ministar zdravlja Juli Eldštajn je rekao da su Izraelu prioritet njihovi građani.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Prethodno su UN poručile da je njihova zakonska obaveza da osiguraju da svi imaju pristup vakcini.

"Što se tiče vakcinacije, dužnost Izraela je da prvo vakciniše svoje građane. Oni plaćaju porez za to, zar ne, ali je u našem interesu, ne i zakonska obaveza, da se pobrinemo da i Palestinci dobiju vakcinu, kako ne bi širili kovid", rekao je Eldštajn, a preneo Gardijan.

On je dodao da treba pogledati u sporazum iz Osla, u kojem se navodi da "jasno i glasno" da Palestinci treba sami da se brinu o svom zdravlju.

"Ako je obaveza izraelskog ministra zdravlja da se brine o Palestincima, šta je onda odgovornost palestinskog ministra zdravlja - da se brine o delfinima u Mediteranu", zapitao je Eldštajn.

On je zaključio da "kada su im se Palestinci obratili, da je odobrio određen kontigent palestinskim medicinskim timovima koji su u dodiru sa kovid pacijentima, ne zato što mislim da imamo zakonsku obavezu, već zato što su zdravstveni radnici zato što još nisu dobili vakcinu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 546 idi na stranu