Počeli sastanci: Brnabić sastavlja vladu

Beograd -- Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić održaće danas odlučujuće konsultacije o sastavu svog kabineta. Na sastanak stižu SPS i SPAS.

Izvor: B92
Podeli
TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC
TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Mediji su i prethodnih dana nagađali da bi u novu vladu mogli da uđu i Šapićev SPAS kao i SPS, a jedno od tih nagađanja je i da će partija Ivice Dačića u ovom sastavu vlade imati manje mesta.

Ono što jeste sigurno je da će umesto 22, u sali za sednice Vlade Srbije biti 24 fotelje, jer se formiraju dva nova ministarstva - ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Takođe, najavljeno je i da će biti više ministarki.

U igri su, prema medijskim nagađanjima, dosadašnje ministarke Zorana Mihajlović i Nela Kuburović, ali i funkcionerke naprednjaka Marija Obradović, Irena Vujović, Maja Gojković.

Kao kandidatkinja za resor evropskih integracija pominjala se Suzana Grubješić, koja je 2012. bila potpredsednica vlade zadužena za pregovore s Briselom.

U vladi je “viđena” i zamenica direktorke Batuta Darija Kisić Tepavčević.

Jutros u osam sati Brnabićeva je započela konsultacije sa liderima SPS i JS, Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom, a sat kasnije uslediće i razgovor sa predsednikom SPAS Aleksandrom Šapićem.

Nakon toga sledi sednica Predsedništva SNS, koja je zakazan za 17 časova, i konačna odluka o sastavu vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu