Kraj sednice: Jedna mera stupa na snagu odmah

Beograd -- Završena sednica Kriznog štaba. Doneta odluka: Pooštravaju se sve mere, jer zdravstveni sistem mora da funkcioniše.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/Christian Bruna
Foto: EPA/Christian Bruna

Članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević je rekla da se pooštravaju sve postojeće mere, počev od nošenja maski.

Ona je dodala i da maske moraju da nose svi, stalno i u svakoj prilici. O tome da li će ta mera važiti i na otvorenom Krizni štab će govoriti na konferenciji u 15 h, koju ćete moći da pratite i na našem portalu, kao i na TV B92.

Ta mera je obavezna i stupa na snagu odmah.

Prema njenim rečima, opšte mere - fizičko distanciranje i nošenje maski pokazale su se kao efikasne. "To su osnovne mere koje spasavaju živote. Sve druge koje se donose, u smislu ograničenja rada objekata ili druge restrikcije su u cilju da se mere koje postoje strože primenjuju", istakla je članica Kriznog štaba vlade.

Ona je rekla da se pooštravaju sve dosadašnje mere, u smislu kontrole primene.

"Iako je ograničenje bilo da je dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi, bilo je primera kršenja. Zato je data zabrana lokalnim samoupravama da ne dozvole takva okupljanja", rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Od ponedeljka beogradska Arena počeće opet da prima kovid-pacijente kako bi ostale bolnice nastavile da funkcionišu.

Doneta je i mera da se u zatvorene tipove objekata postave osobe koje će kontrolisati primenu donesenih mera, a pogotovo nošenja maski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu