Le Drijan: Francuska nastavlja vojne operacije u Maliju

Ministar inostranih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan izjavio je danas da će njegova zemlja nastaviti s vojnim operacijama protiv islamskih terorista u Maliju.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2020.

16:33

Le Drijan: Francuska nastavlja vojne operacije u Maliju

Tamo su juče ubijena dva francuska vojnika, a jedan teško ranjen.

"Ne dolazi u obzir spuštanje garda... Napredujemo u Maliju, gde se borimo kako bismo osigurali sopstvenu bezbednost, kao i bezbednost drugih zemalja", rekao je Le Drijan u izjavi za radio "Frans anter".

Kako navodi Rojters, nastradali francuski vojnici su život izgubili kada je detonacija improvizovane eksplozivne naprave uništila oklopno vozilo u kojem su se nalazili.

Le Drijan je takođe ponovio poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona da u Maliju, posle vojnog udara u kojem je prošlog meseca zbačen predsednik Ibrahim Bubakar Kejta, počne tranzicija ka povratku na civilnu vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: