Norveška: Karantin ko dođe iz Slovenije i Italije

Norveška od 5. septembra uvesti karantin u trajanju od 10 dana svima koji dolaze iz Italije i Slovenije zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2020.

06:20

Norveška: Karantin ko dođe iz Slovenije i Italije
Tom Pennington, Getty images

Kako se navodi u saopštenju norveškog Ministarstva spoljnih poslova, restriktivne mere odnosiće se i na Vatikan i San Marino, ali će biti ublažene za osobe koje dolaze sa Kipra, iz šest regiona u Švedskoj, kao i iz jednog u Danskoj.

U nastojanju da spreči ponovno širenje virusa, Norveška je odredila karantin za sve putnike iz zemalja u kojima je u protekle dve nedelje registrovano više od 20 novih slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika, podseća Rojters.

Novreska, takođe, savetuje svojim držzavljanima da ne putuju u navedene zemlje.

Norveška ulazak u zemlju, bez odlaska u karantin, dozvoljava samo građanima članica EU - Mađarske, Slovačke, Finske, Kipra, baltičkih država, kao i iz nekih delova Danske i Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: