Glavna ličnost u Crnoj Gori za TV Prvu: Niko me nije zvao, a ovo je tek kraj prvog poluvremena VIDEO

Za vesti Prve ekskluzivno je jutros govorio Zdravko Krivokapić, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore".

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 31.08.2020.

09:48

Glavna ličnost u Crnoj Gori za TV Prvu: Niko me nije zvao, a ovo je tek kraj prvog poluvremena VIDEO
FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ nr

"Drago mi je što sam vaš gost, jer vaša televizija nosi naziv 'Prva' a mi smo ovoga puta prvi i ostaćemo tako do kraja", rekao je on i najavio da će, do kraja obrade svih podataka nakon izbora, stanje snaga izeđu vladajuće DPS i glavne opozicione snage doći na 42-39.

"Mislim da će se to tako desiti, jer su ovo rezultati koji su rađeni na uzorku od 96,5 odsto, nisu do kraja prebrojani svi rezultati. Postoji određen broj nepravilnosti. Na mnogim mestima, DPS nije hteo ni da potpiše zapisnik gde većinu čine upravo neka od ove tri koalicije", kazao je Krivokapić.

"Mislim da će to do kraja da bude sve kako treba, najvažnije je da je narod pobedio, da je narod zadržao dostojanstvo, spokoj i ono što je najvažnije, nije se desio nijedan incident osim onaj u Nikšiću, gde je jedan momak naleteo na grupu koja je slavila pobedu opozicije. Srećom, to nije tako drastično kako se u prvi mah činilo, ali imamo dve velike povrede koje ne treba da budu ništa drugo do znak da vodimo računa jedni o drugima, da ovo nije trenutak kada treba da se i dalje sukobljavamo, nego da to bude pomirenje koje će prihvatiti svi građani i graditi ono što je najvažnije - bolju budućnost svih građana u Crnoj Gori, bez obzira na veru, naciju ili bilo koji iskaz njihovog mišljenja", poručio je on.

Kako kaže, za to je neophodno da se napravi sistem koji više neće biti zavisan od jedne politike, jednog čoveka, nego koji će raditi na dobrobit svih građana Crne Gore.

"Politička korupcija u Crnoj Gori je bila izražena i mi želimo da svu korupciju svedemo na nulu. To znači da nema monopola, nema diskrecije, da povećamo odgovornost, transparentnost i integritet, a sve ono što se do sada dešavalo, sa dokazanim elementima političke korupcije, ovoga puta narod to sigurno neće dati, bez obzira na to kakko političari trgovali. Više ne može niko s narodom da trguje, ovde je u pitanju interes naroda, a ne jedne partije ili pojedinca", istakao je lider opozicione koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Prema njegovim rečima, "Ovo je bilo prvo poluvreme".

"Mislim da će ovo drugo poluvreme, što se tiče političkih odnosa, biti malo teže jer političari uvek vole da trguju, a mislim da ovde nema prostora za veliku trgovinu, ovde je samo prostor za veliki rad, za jedan preporod koji treba napraviti,a to sigurno teško mogu pojedinci iz političkih stranaka koji su prepoznati kao političari, to je jedino pošteno da radi ekspertska vlada, sa najboljim ljudima koji su nam se čak prijavljivali i iz inostranstva - mladi, perspektivni, dokazani, sa određenim iskustvom koje će dati snagu da Crna Gor prebrodi sve teškoće u kojima se trenutno nalazi", ističe Krivokapić.

Prema njegovim rečima, jedan pojedinac je u ovom trenutku najmanje značajan.

"Mislim da je mnogo značajnije u ovom trenutku da mi formiramo jednu jaku, ekspertsku vladu, a dogovor ću poštovati, bez obzira kakav bude, i ja sam spreman da snosim teret i odgovornost za sve ovo, pa i dalje ako treba. U svakom slučaju, najvažnije je da počnemo da pravimo sistem, da se ova kula DPS-a urušava kao i Vavilonska kula i mi imamo zato obavezu prema svim građanima, nezavisno da li su glasali za DPS ili bilo koju partiju, da počnemo da izgrađujemo onaj sistem koji će odgovarati građanima, jer će narod da se pita, a političari da slušaju taj glas naroda", ističe on.

Krivokapić kaže i da je teško od protivnika očekivati telefonski poziv nakon izbora, "Vi znate da u Crnoj Gori postoji još od kralja Nikole ona 'prvi ja do njega, al onaj do njega teško prihvata da nije prvi'. Tako da se nadam da će vreme pokazati svoje. Nisam dobio nijedan poziv ni od međunarodne zajednice, ali znam da u ovom trenutku ona s pažnjom prati sve što se dešava u CG i nikome nije u interesu da se desi bilo šta pšto bi narušilo ovu čistu, besprekornu i ja se nadam ubedeljiviju pobedu nego što je to u ovom trenutku iskazano", rekao je on.

Na pitanje, da li će, ako dođe na vlast, opozicija povući priznanje Kosova, Krivokapić odgovara:

"Verujte da je to nešto što je narod jasno rekao, ali vlast uvek ne sluša narod. U ovom trenutku ne mogu da vam tačno kažem i odgovorim na to pitanje. Mogu intimno da kažem, ali to bi bilo malo nekorektno u ovom trenutku, ali ja zasigurno znam da će Srbija vrlo racionalno i vrlo mudro rešiti taj problem, a mi ćemo to posmatrati, predlagati ono što je najbolje, a to je da život naših građana na Kosovu bude dostojanstven, da naše svetinje na Kosovu budu sačuvane i da stvorimo preduslove da se sve dešava u jednoj atmosferi poštovanja jer bez poverenja i uzajamnog poštovanja, verujte, nigde nije lako živeti."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: