Ponedeljak, 31.08.2020.

09:21

Šta na vesti iz Crne Gore kažu Rusi?

Šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov smatra da bi Crna Gora nakon parlamentarnih izbora mogla da promeni strateški kurs.

Izvor: Tanjug

Šta na vesti iz Crne Gore kažu Rusi?
xload/depositphotos

Moskva, naime, očekuje da Podgorica promeni dosadašnju antirusku orijentaciju.

"Sudeći po svemu, u Crnoj Gori se nakon parlamentarnih izbora može promeniti ne samo raspored političkih sila, nego i strateški kurs. Stranka Mila Ðukanovića, koja je vladala tri decenije, prvi put ne dobija većinu. Ovog puta nisu uspeli da odigraju na rusku kartu, koju su bacali u sami centar predizborne kampanje", napisao je Kosačov na Fejsbuku.

Kosačov je istakao da je Ðukanović "evropsko pokroviteljstvo" plaćao orijentacijom za NATO i antiruskom orijentacijom, prenosi Sputnjik.

Kosačov je napisao da postoji mogućnost da "ćemo ponovo videti drugačiju Crnu Goru koju su vekovima sa susednom Srbijom i bliskom Rusijom povezivali zajednički interesi i iskrene simpatije, i koju Rusi danas toliko vole, uprkos političkim neslaganjima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: