Zvanično - Tramp pomilovao svog prijatelja

Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je dugogodišnjega prijatelja i savetnika Rodžera Stouna, objavilo je američko ministarstvo pravde.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2020.

22:20

Zvanično - Tramp pomilovao svog prijatelja
Foto: GettyImages/Drew Angerer

U nalogu o pomilovanju Tramp je pojasnio sve o glasinama koje su se pojavile u medijima.

"Zamenjujem celu zatvorsku kaznu izrečenu pomenutom Rodžeru Džejsonu Stounu, mlađem, koja u celosti ističe, takođe zamenjujem celokupni dvogodišnji rok uslovnog puštanja sa svim njegovim uslovima, i na kraju, odbacujem bilo kakvo neplaćanje ostatka izrečene novčane kazne u iznosu od 20.000 američkih dolara ", piše u nalogu.

Šezdesetsedmogodišnji Stoun trebalo je da se u utorak javi u savezni zatvor u Džordžiji na odsluženje zatvorske kazne od tri godine i četiri meseca.

"Rodžer Stoun je već mnogo pretrpeo. Prema njemu su bili vrlo nepošteni, baš kao i prema mnogima u ovom slučaju. Stoun je sada slobodan čovek", objavila je Bela kuća.

Bela kuća je kasnije potvrdila da je kazna smanjena, navodeći da je Stoun bio žrtva "prevare" o Rusiji.

Iako ovaj potez nije kompletno pomilovanje, svakako će uznemiriti kritičare koji već odavno skreću pažnju na predsednikove intervencije u pravosudnom sistemu zemlje, piše Glas Amerike.

Smanjenje kazne, za razliku od punog pomilovanja, ne poništava presude za krivična dela protiv Stouna, ali će ga zaštiti od služenja zatvorske kazne.

"Predsednik mi je rekao da misli da je moje suđenje bilo nepravedno", rekao je Stoun za AP u telefonskom razgovoru iz Fort Loderdejla na Floridi.

Stoun je dodao da je izrazio zahvalnost i da "otvara šampanjac."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: