Vučić razgovarao sa Putinom i Makronom: "Srbija dobila značajnu podršku i pomoć" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Izvor: B92
Podeli

Glavne teme su borba protiv koronavirusa, nastavak saradnje sa Evropskom unijom i potvrda najbližih prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Vučić je razgovarao telefonom sa Emanuelom Makronom i Vladimirom Putinom pre sednica kriznih štabova zakazanih za danas u 18 časova.

"Odličan razgovor sa iskrenim prijateljem Srbije, predsednikom Francuske. Srbija je dobila veliku podršku u borbi protiv kovid 19 i na svom evropskom putu", napisao je predsednik na profilu Budućnost Srbije AV na Instagramu.

On je prethodno razgovarao i sa predsednikom Rusije i objavio da je imao veoma dobar razgovor.

"Veoma dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Potvrđeno prijateljstvo i značajna pomoć stiže u Srbiju. Hvala Vladimiru Putinu i ruskom narodu", napisao je predsednik Srbije.

Nakon ovih razgovora slede sastanci Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti kovid 19 po privredu.

Nakon toga, predsednik Vučić će se obratiti javnosti. Obraćanje možete uživo pratiti na b92.net i televiziji B92.

strana 1 od 179 idi na stranu