"Doktore, ko ovde može da mi odgovori o stopi kriminala u državi?": Naši stručnjaci na besmislenoj meti

Na današnjoj konferenciji, naši najistaknutiji lekari informisali su građane, kao i svakog dana, a još jednom je, nezasluženo, osuta paljba na njih.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2020.

18:27

Default images

Iz prvih linija borbe protiv koronavirusa za celu Srbiju i povlače se nakratko u 15 sati da informišu građane. Ko bolje od njih može da protumači situaciju u kojoj se nalazimo, borbu protiv "nevidljivog neprijatelja"?

Strpljivo sede i odgovaraju na pitanja na konferenciji, do kraja večeri gostuju u emisijama, pored sveg posla u oblasti medicine, svoje struke, kojeg sada imaju više nego ikad. Strpljivo ponavljaju odgovore na ista pitanja. Ako ste u najmanjem delu ispratili, nije teško primetiti da seciraju uputstva i objašnjenja na detalje. Po ko zna koji put.

A danas, zamereno im je i to na ružan način. Nije prvi put. Svi kao da jedva čekaju da naprave lapsus, promaše broj, ili da ih uhvate nespremne. Drže se odgovora u struci i ne odgovaraju politička pitanja, koja im se uporno serviraju. A niko nema koristi od toga.

Kada je došao red na poslednje pitanje na konferenciju održanoj u 15 sati osoba koja je dobila priliku da ga postavi uradila je to agresivno i navaljujući da bi na pitanja trebalo da odgovaraju duže. Nije bilo ni važno što na deo njegovog pitanja ne može da odgovori nijedna osoba u prostoriji.

"Bavim se sektorom bezbednosti. Imam pitanje za to i virus", započeo je muškarac. Insistirao je na odgovoru na pitanje o pamučnim maskama, ali i negodovao postavljajući lekarima pitanje o stopi kriminala.

Dok mu je dr Predrag Kon odgovorao na pitanje o korisnosti pamučnih maski, on je sve vreme dovikivao.

Stručnjaci koji su tu. Dostupni su. Za sve. Da li je realno u ovakvoj situaciji očekivati da sve vreme i pored najdetaljnih objašnjenja, posle dve nedelje da sede zbog hirova? Odgovaraju na pitanja koja nisu iz njihove struke? O stopi kriminala?

Jedini povišen zvuk koji lekari treba da dobiju je onaj najglasniji aplauz, svakog dana, u 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: