Sreda, 04.03.2020.

15:40

Asad o "bratskom narodu": Šta je to Sirija uradila Turskoj?

Sirijski predsednik smatra da ta država nije počinila nikakve neprijateljske akcije protiv Turske, te da su nesuglasice između naroda dve države nelogične.

Izvor: Sputnjik

Asad o
EPA/ SANA

Istovremeno, Bašar el Asad je naglasio da turski narod smatra bratskim, te da ne razume zbog čega Turci ginu u Siriji.

"Kakve neprijateljske akcije, veće ili manje, je Sirija izvela protiv Turske? Nikakve. Postoje sirijsko-turski brakovi, postoje porodice, zajednička životna interesovanja. Uzajamno prožimanje kultura je istorijski uslovljeno i zato je nelogično da među nama postoje bilo kakve ozbiljne nesuglasice“, rekao je Asad.

"Naravno, pričamo o Turcima kao o bratskom narodu. Zanima me - kakav je to problem koji imaju sa Sirijom, zbog kojeg građani Turske gube živote?“, dodao je Asad, a prenosi Sputnjik.

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam napali sirijske položaje u blizini naselja Behun. Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere radi potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: