Ambasador SAD: Grenel će se sa još više energije posvetiti ulozi specijalnog izaslanika

Beograd -- Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri kaže da će Ričard Grenel i posle imenovanja za rukovodioca obaveštajnih službi SAD nastaviti da bude specijalni izaslanik.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija:Getty images/ Maja Hitij/ staff
Ilustracija:Getty images/ Maja Hitij/ staff

Prema njegovim rečima, specijalni izaslanik američkog predsednika za pitanje dijaloga Beograda i Prištine će se sa još većom energijom posveti tom izazovu.

"Baš juče sa razgovarao sa ambasadorom Grenelom, on je veoma uzbudjen zbog mogućnosti da nastavi da se bavi svojom ulogom, pogotovo sada kada kao član kabineta možda ima još i veći uticaj i može da se sa još i većom energijom posveti tom izazovu", rekao je Godfri novinarima u Kragujevcu.

Godfri je kazao da, kao što je i ranije Grenel govorio, njegov je akcenat na razvoju privrede i na rešavanju konkretnih pitanja, dok će politička pitanja ostaviti po strani. Amerićki ambasador je u Kragujevcu razgovarao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Posle sastanka koji nije bio otvoren za medije, Godfri je novinarima rekao da je imao otvoren i jasan razgovor o izazovima sa kojima se Kragujevac suočava i sa koracima koje preduzima da na njih odgovori.

Kazao je da se trudi da ne bude ambasador samo u Beogradu nego u celoj Srbiji, a Kragujevac je jedan izuzetno važan grad sa "divnom istorijom i vrlo dinamičan grad".

Godfri je istakao da u Kragujevcu ima brojnih projekata koje predvodi američka agencija USAID, kao i da je sjajna saradnja sa Univerzitetom u tom gradu.

"Postoje ovde i američke kompanije, a ja ću se svojski truditi da ohrabrim još više američkih investicija", rekao je Godfri.

Godfri je posetio memorijalni kompleks u Šumaricama i Univerzitet u Kragujevcu. Gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da je u susretu sa Godfrijem bilo reči i o predstojećim izborima i da deli stav sa ambasadorom Amerike da na predstojeće izbore u Srbiji treba da se izadje i na njima iskaže volja birača.

strana 1 od 83 idi na stranu