"Moskva će odgovoriti na neprijateljske korake Vašingtona"

Moskva će recipročno odgovoriti na neprijateljske korake Vašingtona, ako se takvi potezi nastave, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2019.

09:40

Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Lavrov je ukazao na to da bi bilo pogrešno u nedogled odlagati rešavanje pitanja značajnih za dve države i za ceo svet.

On je istakao da Moskva nema visoka očekivanja o obnavljanju dijaloga sa Vašingtonom u narednoj godini.

Dodao je da Rusija po tom pitanju bira pragmatičan pristup i da će proceniti stav američke administracije o konstruktivnoj saradnji na osnovu akcija Vašingtona.

Lavrov je napomenuo da postoje izvesni obeshrabrujući faktori u vezi sa američkom unutrašnjom politikom, kao što je početak kampanje za predsedničke izbore u toj zemlji.

"Protivnici Rusije u američkoj vlasti mogli bi ponovo da iskoriste rusofobiju kao sredstvo kampanje", ocenio je Lavrov u intervjuu Tasu.

On je rekao da su kontakti sa američkim zvaničnicima tokom njegove nedavne posete Vašingtonu bili korisni.

"Ti kontakti su nam omogućili sveobuhvatnu ramenu mišljenja o aktuelnim bilateralnim i medjunarodnim pitanjima, Obe stranke izrazile su spremnost da unaprede odnose i postignu zajedničke rezultate tamo gde postoje zajednički interesi", objasnio je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: