Plenković, EPP, HDZ i "porodica zajedničkih vrednosti"

Uoči današnjeg početka kongresa Evropske narodne stranke u Zagrebu, premijer Andrej Plenković je poručio da HDZ ima čast da organizuje ovaj veliki kongres.

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2019.

13:10

Plenković, EPP, HDZ i
Tanjug, Tanja Valiæ

Taj kongres, kako je rekao, za njegovu stranku predstavlja "porodicu zajedničkih vrednosti".

Plenković je to rekao novinarima nakon susreta sa odlazećim predsednikom EPP, Žozefom Dolom, i dodao da su te vrednosti podrška univerzalni humanizam, evropske vredosti, narodnjaštvo, domoljublje i držatvornost.

"Porodica narodnjaka dala je doprinos od samog osnivanja Evropske unije. Upravo ta činjenica obvezuje nas i u uslovima novog Evropskog parlamenta i skorog početka rada nove Evropske komisije, na čelu s Ursulom van der Lajen iz naše političke porodice. Njen program kompatibilan je s prioritetima hrvatskog predsedavanja", rekao je Plenković.

Rekao je i da je HDZ predložio dve rezolucije: jednu o politici proširenja i drugu o demografskoj revitalizaciji Evrope.

Dol je izneo niz komplimenata na račun hrvatskog premijera kome je, kako je rekao, svojevremeno bio mentor.

Kongres EPP počinje u 14 sati u zagrebačkoj Aereni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: