"Ako je istina, to je ozbiljan problem"

Premijerka Brnabić izjavila je novinarima da će predsednik Vučić danas ili sutra održati sastanak sa bezbednosnim strukturama o mogućoj špijunskoj aferi.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Pročitajte još:

Ministar odbrane hitno napustio sednicu: Situacija je ozbiljna, Vučić skuplja informacije Špijunska afera u Srbiji? Vučić naložio ispitivanje VIDEO

I istakla da je, ukoliko se utvrdi da je to istina, reč o ozbljnom problemu kojim će država morati ozbiljno da se pozabavi.

"Nemam nikakvih novih informacija, videla sam se jutros sa Vučićem i sastali smo se da razgovrmo o tome. On je kao vrhovni komandant naložilio VBA da istraži ovu aferu i očekujem da odbijem dodatne informacije. U stalnom sam kontaktu sa predsednikom", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije, gde je počela rasprava o predlogu budžeta za 2020. godinu.

"Ako je ovo istina onda je to ozbljan problem i stvar kojom ćemo ozbiljno morati da pozabavimo. Očekujem informacije i svakako očekujem da će će Vučić sazvati sastanak sa bezbendosnim strukturama i Vojskom Srbije i da ću da budem na tom satanku. Ne znam da li će to biti danas ili sutra", rekla je Brnabić.

Na pitanje kako će se reagovati na tu aferu, Brnabić je rekla da sve zavisi od toga kakvim informacijama bude raspolagala VBA.

Na pitanje da li može da ta afera da izazove sukob sa Rusijom, ona je rekla:

"Svakako da je to ozbiljan problem, ukoliko je to tačno. To je tema o kojoj ne bi smela da govorim na paušalan način".

Na pitanje da li bi ta afera mogla da utiče na vojnu neutralnost naše zemlje, Brnabić kaže da smo mi neutralna zemlja, što je u interesu naše države i građana Srbije.

"Naša neutralnost se ne dovodi u pitanje, mi smo vojno neutralna zemlja i poštujemo tu neturalnost. Videćemo za sve ostalo".

Dodala je da ne zna da li se VBA ranije već bavila tim slučajem.

Ona je ranije danas izjavila da je predsednik Srbije dao nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijun vrbuju srpske agente.

strana 1 od 124 idi na stranu