Gaši: Niko neće biti zadovoljan optužnicama protiv članova OVK

Priština -- Prema rečima prištinskog advokata Tome Gašija, Specijalno tužilaštvo ima dovoljno dokaza za podizanje optužnica, ali pokušava da ih potkrepi do detalja.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ David Greedy / Stringer
EPA/ David Greedy / Stringer

Gaši je poručio da niko na Kosovu ne bi trebalo da se raduje zbog toga što još nije podignuta nijedna optužnica protiv bivših pripadnika tzv. OVK, jer to, kako kaže, nije zbog nedostatka dokaza, već naprotiv.

Specijalni sud želi da detaljno ispita svaki slučaj i verujem da nakon podizanja optužnice postoji velika verovatnoća da će ona biti dokazana na Sudu. Dakle, niko neće biti zadovoljan optužnicama protiv bivših članova OVK. To je odluka kosovskog parlamenta, pa je tako nešto bilo i očekivano", rekao je Gaši

Ističe da svako čije se ime nalazi u izveštaju senatora Dika Martija može biti pozvan na saslušanje u Specijalno tužilaštvo. Čak i oni koji tvrde da ih je Specijalno tužilaštvo zvalo da bi dali samo neka objašnjenja mogu na suđenju biti pozvani i kao svedoci. A većinu njih je već pozvao Specijalni sud, kaže Gaši i dodaje da je to slučaj i sa odlazećim ministrom pravde Abeljardom Tahirijem.

"Tahiri je odavno izjavio da je pozvan radi davanja nekih objašnjenja u vezi sa umešanošću Ministarstva pravde u određene isplate nekim osobama (bivšim pripadnicima tzv. OVK)", rekao je Gaši, koji veruje da Tahiri neće imati nekih većih konkretnih problema u vezi sa pozivom tog suda.

Tahiri će u Specijalnom tužilaštvu u Hagu biti saslušan u utorak.

strana 1 od 108 idi na stranu