Dodik: To što priča Željko Komšić njegov je stav, ne stav predsedništva

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je hrvatski član Željko Komšić izneo privatni stav u razgovoru s predsednikom Francuske.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ Stephanie Lecocq
EPA-EFE/ Stephanie Lecocq

Komšić je ranije u utorak izjavio za Al Džaziru Balkans da je Makronu sinoć, tokom rukovanja ispred Jelisejske palate, rekao da nije tačna njegova izjava da je BiH tempirana bomba zbog pretnji od povratnika sa sirijskog ratišta.

"To nije stav Predsedništva. Ono što utvrde tri člana Predsedništva je stav BiH. To što priča Željko Komšić njegov je lični stav", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

On je podsetio da Predsedništvo BiH nije donelo odluku o bilateralnom sastanku Komšića i Makrona.

"Komšić se nalazi na multilateralnom skupu kojem prisustvuje i Makron i sasvim je prirodno da su imali priliku da se pozdrave i popričaju. Nije u redu da bude osporen stav predsednika tako moćne države, ali to je Komšićev izbor. ?a to ne bih tako uradio i da sam bio u prilici rekao bih da mu zahvaljujem na tačnim ocenama o tom pitanju", rekao je Dodik.

Ne smatra, kazao je, da je Makron pogrešio u oceni, te da i on zna da u BiH nema jedinstva u vezi s pitanjem radikalnih islamista.

"Obični ljudi u BiH strepe od toga. Danas imamo vest da se u BiH vraća više od 200 ljudi. BiH ne može da zbrine takvih 10 lokalnih ljudi, a kamo li one koji dolaze sa strane jer nema nikakvog plana. Ne bih voleo da se praktično pokaže da je Makron bio u pravu i učinićemo sve da zaštitimo naše građane", rekao je Dodik.

Komšić je rekao da je rukovanje s Makronom iskoristio kao priliku da francuskom predsedniku kaže i da je njegova izjava o BiH izazvala uznemirenost u toj državi.

strana 1 od 174 idi na stranu