Pentagon: Naš konvoj nije pogođen

Portparol Centralne komande američke vojske izjavio je da artiljerijski napad na severoistoku Sirije nije pogodio konvoj američke vojske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2019.

08:27

Pentagon: Naš konvoj nije pogođen
Ilustracija: EPA-EFE/ BRANDEN BOURQUE /US MARINE COPR

"Američka patrola na severoistoku Sirije 3. novembra bila je svedok nekoliko artiljerijskih napada, granate su pale na kilometar ili više od puta kojim se ona kretala. Patrola nije nastradala", izjavio je portparol za Sputnjik.

On je dodao da "snage koalicije zadržavaju svoje neotuđivo pravo na samoodbranu" i da se prednost daje bezbednosti trupa.

Ranije je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov izjavio na brifingu da su Sjedinjene Američke Države obavestile rusku stranu da su proturski militanti u Tel Tamiru granatirali konvoj američke vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: