Počelo saslušanje pred podizanje optužnica protiv Netanijahua

Dugo očekivano saslušanje pred najavljeno podizanje optužnica protiv premijera Izraela Benjamina Netanijahua počelo je danas.

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2019.

10:30

Počelo saslušanje pred podizanje optužnica protiv Netanijahua
EPA-EFE/Abir Sultan

Netanijahuovi advokati stigli su u Ministarstvo pravde u Jerusalimu da iznesu argumente u cilju odbacivanja optužbi za korupciju protiv njega, navodi AP.

Izraelski vrhovni tužilac Avihaj Mandelblit je preporučio da se Netanijahu optuži za prevaru i zloupotrebu poverenja u tri slučaja, uključujući mito u jednom od njih.

Netanijahu, koji je porekao da je bilo šta loše učinio, optužbe označava medijski orkestriranim "lovom na veštice". On je obećao da će dokazati da je nevin.

Očekuje se da će saslušanje trajati danas i sutra i da će se nastaviti u nedelju i ponedeljak, navode izraelski mediji.

Proći će nekoliko nedelja dok vrhovni tužilac donese konačnu odluku.

Saslušanje je počelo posle drugih parlamentarnih izbora u Izraelu ove godine u kojima nije bilo pobednika.

Netanijahu sada drugi put pokušava da obrazuje koalicionu vladu ali rivalski savez partija centra Plavo belo odbija da mu bude partner zbog njegovih pravnih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: