Petak, 16.08.2019.

15:12

Nemačka: Kina je odgovorna

Nemačka vlada saopštila je da će Kina, kao odgovoran akter na svetskoj sceni, poštovati zakone Hongkonga koji garantuju slobodu govora i vladavinu prava.

Izvor: Tanjug

Nemačka: Kina je odgovorna
Ilustracija: Getty Images/ Miguel Villagram

To je u Berlinu izjavio portparol vlade u Berlinu Štefen Zajbert.

On je rekao da je Ustav Hogkonga, donet 1997. godine, kada je ta bivša britanska kolonija ponovo ušla u sastav Kine, baziran na kineskom zakonodavstvu i dodao da Nemačka u skladu s tim očekuje da Peking ne dovodi u pitanje poštovanje prava koja su njime zagarantovana, prenosi AP.

Zajbert je naveo da Nemačka vidi Kinu kao odgovornog aktera na svetskoj sceni sa kojim dobro sarađuje u mnogim oblastima i ponovio nedavni poziv kancelarke Angele Merkel na mirno rešenje krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: