Policija istražuje umešanost u korpuciju Dragana Đilasa

Tužilaštvo i policija istražuju osnove sumnje da su Dragan Đilas i njegovi zaposleni sa bivšim rukovodstvom RTS-a učestovali u korupciji kupoprodaje TV sekundi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/Christina Bruna
Foto: EPA/Christina Bruna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se sprovodi velika istraga tužilaštva i policije jer postoje osnovi sumnje da su Dragan Đilas i zaposleni u njegovoj kompaniji zajedno sa delom nekadašneg rukovodstva RTS-a učestvovali u ozbiljnoj korupciji za kupoprodaju sekundi različitih TV emisija protivno zakonu.

"Postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi zaposleni i to neki od najviše rangiranih u njegovoj kompaniji zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS učestvovali u ozbiljnoj korupciji vezano za kupovinu i prodaju sekundi različitih televizijskih emisija po uslovima koji nisu bili predviđeni zakonom", rekao je ministar za TV Pink.

Sačekaćemo da se ta istraga završi i ako se sumnje pokažu kao tačne to će biti velika korupcionaška afera koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije“, rekao je on.

Ministar je rekao da je razumiljivo da gradjani ne mogu imati poverenje prema onima koji su radili na uništravanju srpske ekonomije ranijih godina (Đilas, Jeremić) i dodao da je njima cilj da se vrate na vlast.

strana 1 od 136 idi na stranu