Hladan tuš iz Brisela za Srbiju

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

07:05

Hladan tuš iz Brisela za Srbiju
Ilustracija: Depositphotos/Fredex

Kako piše taj list, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu, to bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi beogradski dnevnik, ni o njemu nije postignuta konačna saglasnost među državama članicama.

List navodi da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU.

List dodaje i da se ovakav "hladan tuš" za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagoveštava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rešavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali pri tome pokazuju podozrenje i baltičke zemlje kojima smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve, dodaju "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: