Mediji u regionu: Vučić pokazao koliko je jak

Beograd -- Mediji u regionu ocenili su u prvim izveštajima da je predsednik Aleksandar Vučić mitingom odgovorio na proteste opozicije i pokazao joj koliko je jak.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Mediji su izvestili o "velikom skupu" podrške Srbije Aleksandru Vučiću.

Skup su, praktično, ignorisali prištinski dnevnici, koji su inače sa velikom pažnjom izveštavali sa opozicionih protesta, od kako je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, pre početka tih protesta, rekao da će Vučić biti smenjen na ulici.

Za crnogorske medije, bar do večeras, događaj dana bila je košarkaška utakmica Crvena zvezda - Budućnost.

Većina medija u regionu iznela je procene da je na skupu u centru Beograda bilo više od 100.000 ljudi, a jedan broj njih, uglavnom iz Hrvatske, ne spori masovnost, ali piše da su građani navodno bili naterani da dođu u Beograd i da na društvenim mrežama ima informacija o tome koliko su za to plaćeni.

T portal ocenjuje da je ovaj skup Vučić organizovao kao odgovor na protest dela srpske opozicije okupljene oko SzS, koji je održan prošle subote na istom mestu, te da je smisao današnjeg skupa bio da Vučić pokaže svoju snagu političkim protivnicima, koji traže njegovu ostavku.

Hrvatski portal Net "uočava" da se u masi transparenata našao i jedan na kojem je ćiriličnim pismom bilo napisano "Vukovar uz Vučića".

Večernji list se, umesto izveštaja sa skupa, bavio biografijom predsednika Vučića, za kojeg kaže da je isti onakav kakav je bio kada se, devedesetih udružio, kako kažu, sa Slobodanom Miloševićem kako bi obezbedio opstanak njegovog režima.

HINA je konstatovala da je premijerka Ana Brnabić na početku rekla da se u Beogradu okupila "jedinstvena Srbija, zemlja normalnih i pristojnih ljudi, kojoj su važni rad i rezultati".

Portal Index je napisao da je Vučić u Beograd "dovukao 100. 000 pristalica", koje je pred početak zabavljao Bora Čorba.

Sarajevski portal Avaz u prvom izveštaju navodi da je premijerka Ana Brnabić poručila da Srbija nije podeljena zemlja.

Al džazira Balkans je akcenat stavila na učešće predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta.

O skupu u Beogradu izvestili su i gotovo svi makedonski mediji.

Portal A1On javio je da je na skupu ispred Narodne skpštine bilo oko 170.000 građana.

Napominju da su pripreme za skup trajale od jutra i da su prisutni i građani iz cele Srbije, Republike Srpske i Kosova.

Makedonski portal AKO javio je da su danas svi putevi Srbije vodili ka Beogradu, te da je to bio kontra skup kojim je Vučić pokazao opoziciji koliko je jak.

Politika

strana 1 od 172 idi na stranu