"Demokrate napuštaju Skupštinu Srbije, Vojvodine, BG"

Predsedništvo DS odlučilo je da demokrate napuste Skupštinu Srbije, Vojvodine, Beograda i sve gradske i lokalne skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2019.

21:06

Oni su odlučili da napuste sve gradske skupštine u kojima se ne poštuju elementrani demokratski princip i procedure, rečeno je agenciji Beta u toj stranci.

Kako je navedeno, Predsedništvo je odlučilo da podrži "sporazum sa narodom" čiji je sastavni deo napuštanje parlamenata.

Sednica Predsedništva DS-a na kojoj je ta odluka doneta održana je u ponedeljak 28. januara.

Poslanici DS kao i još nekoliko opozicionih partija u ponedeljak nisu prisustvovali posebnoj sednici republičkog parlamenta na kojoj je govorio predsednik Slovenije Borut Pahor.

Poslanici DS Balša Božović i Maja Videnović sačekali su Pahora kada je ulazio u Dom Narodne skupštine, uručili mu materijal i, kako u DS kažu, upoznali ga sa situacijom u Srbiji, u kojoj već dva meseca traju protesti i preneli mu jasnu poruku građana koji na ulici traže pravdu, demokratiju i poštovanje ljudskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: