Lokalni front stigao peške u Beograd na skup za Olivera

Predstavnici organizacije Lokalni front iz Kraljeva stigli su danas peške u Beograd gde će prisustvovati skupu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

13:33

Lokalni front stigao peške u Beograd na skup za Olivera

Oni su iz Kraljeva su pošli u subotu, 12. januara, i danas u podne su stigli na Petlovo brdo u Beogradu gde su ih dočekali predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" sa zastavama Pobunjeni gradovi i lecima "Ibarski marš, Vreme je za pravdu! Vreme je za istinu! Bez straha!".

Aktivisti Lokalnog fronta su u "Ibarski marš" dug 170 kilometara krenuli kako bi ukazali da "nema strašnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja".

Za trasu kretanja izabrana je Ibarska magistrala kao simbolička veza između Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i Kraljeva.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" pozvala je građane da se pridruže ili iskažu svoju podršku i solidarnost Lokalnom frontu na jednom od punktova koji su organizovani na njihovoj poslednjoj deonici puta od Kraljeva do Beograda.

Sledeći punkt posle Petlovog brda na kom će građani moći da se pridruže je Vidikovac (kod OMV-a), zatim Cerak Vinogradi, potom Ada Ciganlija pa zgrada BIGZ-a kod Sajma. Oni će se večeras u 18 pridružiti protestu koji počinje na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će povorka krenuti ka Hramu svetog Save, gde će biti zapaljene sveće za Olivera ivanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: