"Nemamo nijednu posebnu 'metu', u pitanju je vežba"

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je da jedinice KFOR-a na čitavom Kosovu izvode uobičajenu regularnu vojnu vežbu i da je situacija pod kontrolom.

Izvor: B92, Kossev
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Situacija je pod kontrolom, kao što vidite da je i proteklih nekoliko nedelja, a sada se radi samo o regularnoj vežbi na čitavom Kosovu, sa ciljem ispunjavanja mandata KFOR-a, a to je osiguravanje mira", kazao je Graso za Kossev.

On je to izjavio povodom navoda beogradskih medija da je na severu Kosova primećena kolona sa više vozila Kfora.

Graso je kazao da se radi o uobičajenoj vojnoj vežbi jedinica Kfora koja traje od juče i da se odvija u nekoliko pravaca - u zoni zapad i istok.

"Na primer, juče su se jedinice KFOR-a kretale od Uroševca ka Prizrenu i maltene, niko nije primetio. Nemamo nijednu posebnu 'metu', već je u pitanju vežba jedinica na čitavom Kosovu i po završetku vežbe danas jedinice će se vratiti u svoje kampove", rekao je Graso i negirao navode agencije Tanjug o tome da KFOR nosi opremu za "blokadu granice".

Kossev je podsetio da je Kfor krajem novembra najavio da će izvoditi vežbe širom Kosova, između ostalog tako što će se "u narednim danima kretati glavnim putevima širom Kosova u sklopu vežbi koje sprovode u skladu sa mandatom propisanim Rezolucijom 1244".

strana 1 od 137 idi na stranu