Mej i Merkel o "brigama" i Bregzitu

Britanska premijerka sastaće se danas s nemačkom kancelarkom, s kojom će razgovarati o sporazumu o Bregzitu, protiv kog su poslanici britanskog parlamenta.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

07:06

Mej i Merkel o
EPA-EFE/ANDY RAIN

Tereza Mej će se, osim sa Angelom Merkel sastati i sa drugim liderima EU u pokušaju da obezbedi garancije kako bi umirila zabrinute britanske poslanike, nakon što je iznenada odložila današnje glasanje u parlamentu o sporazumu, prenosi Rojters.

AP navodi da je sve ukazivalo na to da bi premijerka na glasanju doživela veliki poraz.

Odlaganje glasanja je novo poniženje za Terezu Mej, koja je postala premijer nakon odluke Velike Britanije na referendumu 2016. godine da napusti EU. I konzervativni i laburistički poslanici su najavili da neće podržati sporazum koji je ona u novembru postigla sa liderima EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: