"Nismo priznali Kosovo i naš stav se ne menja"

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Izraela Emanuel Našon rekao da je pozicija Izraela jasna i da ta zemlja nije priznala Kosovo i da to ni ne planira.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

14:08

Ilustracija: Thinkstock

"Nismo priznali Kosovo, i koliko znam naš stav po tom pitanju se neće promeniti", rekao je Našon srpskim medijima u Izraelu te ocenio da su odnosi Izraela i Srbije odlični, preneo je "Blic".

Osvrćući se na glasanje Srbije u UN po pitanju Palestine, Našon je rekao da "od prijatelja očekuju da glasaju prijateljski" i da "ko god priznaje Palestinu, ne čini uslugu mirovnim pregovorima izmedju Palestine i Izraela".

"Priznanje Palestine ne pomaže pregovorima, tako da svaki korak, kao što je priznanje ili otvaranje palestinske ambasade u određenoj zemlji odlaže mirovno rešenje, i to bi svi trebalo da znaju", zaključio je izraelski portparol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: