Pompeo: Sankcije Iranu već imaju ogroman uticaj

Državni sekretar SAD Majk Pompeo branio je sankcije uvedene Iranu od kritika konzervativaca koji tvrde da treba učiniti više da se ta zemlja izoluje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2018.

08:24

Pompeo: Sankcije Iranu već imaju ogroman uticaj
Getty Images

Pompeo je u intervjuu za "Foks njuz sandej" odbio da otkrije koje su zemlje dobile izuzeće od sankcija da bi i dalje mogle da uvoze iransku naftu, i naveo da je za tih osam država "potrebno još malo vremena". On nije isključio mogućnost da izuzeća budu produžena i nakon šest meseci.

Šef američke diplomatije je tvrdio da su sankcije uprkos izuzećima "već imale ogroman uticaj" i dodao da će politika "maksimalnog pritiska biti na snazi" od danas.

Predsednik SAD Donald Tramp povukao je SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom ranije ove godine i počeo da uvodi sankcije Teheranu. Pompeo navodi da je cilj sankcija da se "promeni ponašanje iranskog režima", posebno u pogledu podrške grupama poput Hezbolaha.

Tramp je novinarima juče rekao da su sankcije Iranu najjače koje su SAD ikada uvele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: