Vučić: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima / VIDEO

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92, Tanjug, O2
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Tanja Valič
Foto: Tanjug/AP/Tanja Valič

"Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada - to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema. Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", rekao je Vučić.

Pročitajte još: Nova ključna reč u kosovskom čvoru – “razgraničenje“

Da li će biti uspeha u tome, kako je rekao, ne zavisi od nas i dodao je da je za “tango potrebno dvoje”.

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i "otvarao karte".

"Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa 'veličanstvenim patriotskim izjavama'", rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vučić je rekao da će nedvosmisleno rečhi šta misli kada bude bilo blizu nekog opiplijivog rešenja.

"To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mngoo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju", rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

Politika

strana 1 od 191 idi na stranu