Potvrđena optužnica protiv Šaranovića za ubistvo advokata

Beograd -- Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Vladimira Šaranovića (42) kojom se tereti za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. na Vračaru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Krivično vanpretresno veće donelo je rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužioca od 28. maja, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković. Ona je dodala da na ovo rešenje odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Optužnicom je obuhvaćena i njegova supruga zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu.
Od tada se nalazi u pritvoru.

Na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a inače je bio branilac njegovog rodjaka Slobodana Šaranovića koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Hronika

strana 1 od 112 idi na stranu