"Novosti": Đilas lidere stavlja na vrtešku

Novi šef DS Zoran Lutovac i Dragan Đilas sastali su se u ponedeljak i dogovorili formiranje opozicionog bloka, saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2018.

09:54

Ilustracija: Getty Images

Prema saznanjima tog lista, dva lidera su se dogovorila da sve stranke i pokreti koji se budu priključili Savezu za Srbiju, na čijem je čelu trenutno Đilas, budu i osnivači Saveza i da se formira kolektivno predsedništvo, s tim da se predsedavajući rotiraju na svakih nekoliko meseci i to po azbučnom redu.

Očekuje se da sorazum o udruživanju bude potpisan do 20. jula.

"Novosti" podsećaju da se do sada pominjalo da će u Đilasov Savez ui i Narodna stranka Vuka Jewremića, Zdrava Srbija MIlana Stamatovića, Levica Srbije Borka Stefanovića, dok pozicija DSS još nije jasna.

Kako navodi izvor "Novosti" stranke ili pokreti koji uđu u Savez zadržaće svoj identitet i imaće pravo na individualno delovanje, ali će morati da se obavežu da će finansirati zajedničke akcije i inicijative, navode "Novosti"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: