Đurić: Srpska lista je bedem odbrane

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovao je u Kosovskoj Mitrovici svečanoj sednici povodom godišnjice osnivanja Srpske liste.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

16:54

Đurić: Srpska lista je bedem odbrane
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Kako je rekao, jedinstvo i okupljanje oko zajedničkog cilja su jedini izlaz i spas za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Srpska lista postala je bedem odbrane našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ona uživa poverenje i ljubav čitave Srbije," rekao je Đurić i ocenio da je pred Srbima teško vreme i da će "svaka mana desetostruko više koštati".

Đurić je naglasio da je odgovornost gradonačelnika u srpskim opštinama na Kosovu tri puta veća, nego onih koji se bave upravljanjem gradova, opština, institucija u bilo kom drugom delu zemlje.

Najavio je "temeljnu reviziju rada svih lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji" i naglasio da se gradonačelnici na Kosovu ne bave komunalnim pitanjima, već svakog dana borbom za opstanak srpskog naroda.

"Budite srećni što vam je sudbina namenila da nosite takvu ulogu i tako težak teret. Nemojte da mislite da je to najteže što je jedan Srbin na svojim plećima mogao da ponese", kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima ima mnogo pokušaja da se Srpska lista politički oslabi, da se unesu podele i sukobi, da se osnaže neprijatelji i protivnici.

Poručio je da su dužni da "prepoznaju takve opasnosti i izazove i sprečavamo u samom korenu".

Na skupu u Kosovskoj Mitrovici govorili su i gradonačelnici Dalibor Jevtić, Gorn Rakić i Igor Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: