Carinici na granici zaustavili 17 ilegalnih migranata

Beograd -- Carinici na graničnim prelazima Batrovci sa Hrvatskom i Ristovac sa Makedonijom sprečili su, u proteklih nekoliko dana, 17 migranata da ilegalno pređu granicu.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju Uprave carina ističe se da je prazan voz sa 23 vagona koji je putovao iz Makedonije zaustavljen radi kontrole u Ristovcu, 40 kilometara unutar srpske granice. Nakon što su otvorili vrata jednog vagona, carinici su videli šestoricu mladića koji su počeli da izlaze i pokušavaju da pobegnu.

U pitanju su Palestinci koji su bili bez ikakvih dokumenata i koji su išli prema BiH.

Slučajevi osujećenih pokušaja prelaska preko granice zabeleženi su danas i juče i na Batrovcima. Poslednji slučaj zabeležen je u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je iz Bugarske saobraćao ka Španiji transportujući pesak u vrećama.

Kamion je, bez znanja vozača, prevozio i četvoricu Avganistanaca. Još petoro Avganistanaca otkriveno je danas prilikom pregleda prikolica.

Dvojica su pronađena u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne cevi iz Makedonije za špansko tržište, a još trojica su otkrivena u kamionu bugarskih tablica koji je iz te zemlje ka Italiji transportovao folije u rolnama i još trojicu ilegalaca.

I juče su carinici na Batrovcima u još jednom kamionu, takođe makedonskih registarskih oznaka, koji je iz Makedonije ka Sloveniji i Švajcarskoj prevozio PVC prozore i vrata, otkrili još dvojicu "slepih putnika" iz Avganistana kada je skener na snimku pokazao ljudske siluete.

strana 1 od 108 idi na stranu