"EU zahteva vladavinu prava i slobodu medija"

Predsednik EP Antonio Tajani izrazio je uverenje da će Srbija sprovesti potrebne reforme za vladavinu prava i slobodu štampe kako bi ušla u Evropsku uniju.

Izvor: Beta
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Tajani je posle razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da još mnogo toga treba da se uradi po pitanju pravne države, ustavne reforme i slobode medija, ali je dodao da je uveren da će Srbija "uraditi sve što je potrebno kao i što su sve evropske zemlje uradile".

On je rekao da EU zahteva vladavinu prava i slododu medija i od zemalja koje su članice Unije. "Ponekad jesmo strogi. Ali kada želimo biti strogi prema drugim, moramo biti strogi i prema sebi", dodao je on.

Tajani je rekao da je njegov razgovor s Vučićem bio izuzetno pozitivan i da su razgovarali kako se može pospešiti ulazak Srbije u EU.

On je rekao da da "Srbija jeste Evropa", ali i da je Srbija velika zemlja koja ima veliku odgovornost za situaciju na Zapadnom Balkanu.

Posle razgovora s Vučićem, Tajani je rekao da predsednik Srbije "pokazuje veliku dalekovidost" i da izuzetno ceni što je prihvatio poziv hrvatske predsednice da poseti Zagreb, što pokazuje volju da se razgovara.

strana 1 od 239 idi na stranu