"Dobili garancije da neće biti nemira, ali smo oprezni"

Ministar za zajednice i povratak kosovske vlade Dalibor Jevtić kaže da je jasna poruka međunarodne zajednice da ne sme doći do ukidanja Specijalnog suda za OVK.

Izvor: B92

Subota, 13.01.2018.

09:12

Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

On je dodao da je od komadanta KFOR-a i kolega u vladi dobio garancije da neće biti nemira i napada na Srbe kada krenu prve optužnice.

On je podsetio da sledeće nedelje skupština Kosova počinje sa radom i da neće biti iznenađen ako se nastavi sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda za OVK koja je pokrenuta 23. decembra.

"Neću biti iznenađen ako dođe do sednice na kojoj će se o toj inicijativi glasati. To je opasna stvar. U ovom trenutku ukidanje Specijalnog suda može biti veliki korak unazad da čitavo kosovsko društvo", naglasio je Jevtić gostujući na RTS.

Kako kaže, glavna tema razgovora sa međunarodnim predstavnicima bio je Specijalni sud i da je njihova poruka da ne sme doći do njegovog ukidanja.

"Ta poruka je poslata albanskim liderima. Mi smo potvrdili da Srpska lista neće podržatio tu inicijativu", rekao je JeVtić.

Upitan da li očekuje nemire ukoliko krenu prve oprtužnice, on je rekao da je dobio garancije od komadanta KFOR-a i od svojih kolega u kosovskoj vladi da do toga neće doći.

"Svakako da moramo biti oprezni", rekao je Jevtić i dodao da se ne sme ponoviti ono što se desilo marta 2004. godine na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: