Tramp se sprda sa globalnim zagrevanjem

Predsednik SAD Donald Tramp nastavio je da izvrgava ruglu globalno zagrevanje, ovog puta u ironičnom tvitu u kom "ga priziva" jer će na istoku SAD biti hladno.

Izvor: B92

Petak, 29.12.2017.

10:12

Tramp se sprda sa globalnim zagrevanjem
Foto: Getty Images

"Na istoku, mogao bi da bude NAJHLADNIJI doček Nove godine do sada. Možda bi nam valjalo malo dobrog, starog, globalnog zagrevanja, za zaštitu od koga će naša zemlja, ali ne i druge zemlje, platiti MILIJARDE DOLARA", poručio je Tramp na Tviteru.

AP navodi da predsednik Tramp ne pravi razliku između vremenskih prilika i klime, precizirajući da se vreme odnosi na atmosferske uslove tokom kratkog perioda, dok je klima duži pogled vremenskih modela.

Tramp je večito skeptičan protiv klimatskih promena, koje naziva "prevarom" u režiji Kineza, navodi AP, podsećajući da je ove godine najavio želju da se povuče iz Pariskog klimatskog dogovora.

Agencija za klimu Ujedinjenih nacija saopštila je da je 2017. godina na dobrom putu da bude kao najtoplija zabeležena godina do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: