NS: Porodica kojoj preti iseljenje započela štrajk glađu

Porodica Jakšić, koju su izvršitelji u ponedeljak pokušali da isele iz stana u Novom Sadu, u čemu su ih sprečili okupljeni građani, počela je štrajk glađu.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Oni su se na taj korak odlučili, zbog, kako su naveli, "sabotaže" koju prema njima čini Osnovni sud u Novom Sadu.

Četvoročlana porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda zajedno sa desetak građana, zbog najave da će ih izvršitelji izbaciti iz stana, za koji kažu da su ga uredno platili investitoru, a zbog tog slučaja nameravaju da se obrate i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada, ali su prilikom useljenja dobili ključeve potpuno drugog i znatno manjeg, zbog čega su investitora tužili.

Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna i prema njoj investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto on to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak, da bi u jednom momentu iz suda dobili obaveštenje da je njihov postupak obustavljen i arhiviran na njihov predlog, iako takav predlog nikada nisu podneli.

Majka Mirjana Jakšić ranije je izjavila da su mnogi investitori napravili "debele veze u novosadskom sudu" i da određene sudije rade u njihovu korist, odnosno da "imaju kupljene ili poklonjene stanove u zgradama tih investitora".

Ona je poručila građanima da budu oprezni jer su u Novom Sadu "određeni investitori mnogo ljudi prevarili i prodavali stanove po tri puta".

Porodica Jakšić ima i dvoje dece.

Društvo

strana 1 od 6523 idi na stranu