ID: Pedok je naš vojnik; FBI negira

Stiven Pedok, napadač iz Las Vegasa koji je ubio 50 osoba i ranio više od 400 ljudi, navodno se priklonio islamu “pre nekoliko meseci“. FBI negira.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.10.2017.

16:31

ID: Pedok je naš vojnik; FBI negira
Foto: GettyImages

To je saopštila agencija takozvane Islamske države.

Islamska država izdala je saopštenje u kojem preuzima odgovornost za masovnu pucnjavu na konceru u Las Vegasu u kojoj je povređeno više od 400 osoba.

FBI je saopštila da Stiven Pedok koji je u Las Vegasu ubio najmanje 58 osoba, a ranio više od 500 nije imao veze sa Islamskom državom.

“U ovom trenutku možemo da kažemo da Pedok nema veze ni sa jednom međunardnom terorističkom organizacijom“, saopštio je FBI.

Ranije je takozvana Islamska država preuzela odgovornost za napad, navodeći da se Pedok priključio islamu “pre nekoliko meseci“.

Policija je ranije saopštila da je napadač identifikovan kao 64-godišnji penzioner Stiven Pedok i da ne veruje da je on imao neke veze sa bilo kakvim širim grupama.

Američki zvaničnici tvrde, nakon što se oglasila ID, da nema dokaza da je napadač bio povezan sa bilo kojom militantnom grupom, prenosi “Rojters“.

Pedok je pucao sa 32. sprata zgrade, a ubio se pre nego što je policija upala u sobu.

Pročitajte još:

Stiven Pedok - penzioner, lovac, pilot, "ljubitelj oružja"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: