Kad bi ove nedelje bili izbori, cenzus bi prošli...

Beograd -- Ako bi parlamentrani izbori bili održani ove nedelje, za SNS bi glasalo 52,1 odsto građana, najnoviji su rezultati istraživanja agencije Ninamedija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Prema tom istraživanju, cenzus bi prešle još samo četiri partije - SPS, koja je na drugom mestu, sa osam odsto, treći je Pokret Slobodni građani Srbije sa 7,2 odsto, a slede ih Srpska radikalna stranka sa 5,1 odsto i Pokret Dveri sa pet odsto.

Ostale stranke, kako je pokazalo istraživanje, ne bi prešle cenzus.

Kada bi se sledeće nedelje održavali parlamentarni izbori, 44,7 odsto građana bi sigurno, a 16,7 odsto verovatno izašli na njih.

Onih koji verovatno ne bi izašli na izbore je 9,2 odsto, a 15,7 odsto njih sigurno ne bi izašlo na izbore, dok je neodlučno 13,6 odsto građana.

Na pitanje - koji bi bio njihov drugi izbor stranke kojoj bi dali svoj glas, čak 44,9 odsto građana odgovorilo je da nema drugi izbor.

Istraživanje agencije "Ninamedia riserč" o stavovima građana o političkoj opredeljenosti sprovedeno je na teritoriji cele Srbije, od 17. jula do 28. jula na reprezentativnom uzorku od 1061 ispitanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu