SPC objavila molitvu protiv poplava

Beograd -- Srpska pravoslavna crkva uputila je molitvu kako bi stala kiša i prestale poplave u Srbiji, objavljeno je na sajtu SPC.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

“Gospode, Ti koji sa krajeva zemlje sabiraš vodu u oblacima, zaustavi je zapovešću svojom i pošalji vedrinu na zemlju", navodi SPC na svom sajtu.

Pročitajte još:

“Gospode, nemoj nas sasvim predati propasti i gladi i pogibiji, i neka nas silna voda ne poplavi, nego se u gnevu opomeni milosti i, mada nismo zaslužili, sažali se na nas radi dobrote svoje i kao dobar pomiluj stvorenja svoja i delo ruku svojih i brzo izbavi od svakoga zla”, dodaje se u molitvi.

Podsećamo, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić rekao je pre nekoliko dana da je za poplave odgovoran bog.

Za 24 sata palo je oko 30 litara kiše po kvadratnom metru, ali je većina vodostaja u stagnaciji, izjavio je ranije danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

On je istakao da će situacija dosta zavisiti od današnjih padavina.

"Tokom cele noći rađen je monitoring svih potencijalno kriznih tačaka posle proglašenja vanredne situacije na teritoriji Srbije. Prema informacijama koje imamo od RHMZ-a, došlo je do neznatnog rasta vodostaja Bjelice od jednog metra, takođe raste Čemernica, ali za sada nije zabrinjavajuće", rekao je Marić.

Posle sednice Štaba za vanredne situacije i sednice Vlade sinoć je zbog poplava proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije.

Društvo

strana 1 od 155 idi na stranu