Pupovac: Sumnja u nameštanje, prevaru i mandatara

Nije bilo nesretnijeg, spornijeg, brzopletijeg i neuspešnijeg početka za jednu većinu, odnosno vladu, od ovog, izjavio je potpredsednik SDSS Milorad Pupovac.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2015.

08:19

Default images
Foto: Beta

Osim toga, Pupovac je komentarišući odluku da nestranačka ličnost Tihomir Orešković bude novi premijer istakao da se posle svega što se dogodilo u Hrvatskoj sada “sumnja u nameštanje, prevaru birača i mandatara koji je pronađen u nekoliko sati, koji loše govori i čita hrvatski i ne poznaje svoju zemlju".

“Imali smo dobar razgovor sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović. Bez nas i ostalih zastupnika manjina nema stabilnosti, ni kratkoročno, di dugoročno”, navodi Pupovac.

Podsećamo, on je u utorak izjavio da SDSS, koja ima dva zastupnika u Saboru, podržava lidera liste Most Božu Petrova za mandatara.

Tada je i delovalo da je izvesno da će Petrov u saradnji sa koalicijom SDP-a Zorana Milanovića postati novi hrvatski premijer, ali, po ko zna koji put, došlo je do preokreta. Petrov je i odjednom izjavio da prekidaju sve pregovore.

"Pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni. Oni zovu naše članove da daju podršku Zoranu Milanoviću za mandatara. Dosta je toga, više s njima nećemo raditi", rekao je Petrov novinarima.

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je nakon toga u utorak uveče da su je lideri Domoljubne koalicije i Mosta obavestili da imaju parlamentarnu većinu i da će "Hrvatska sutra dobiti novog mandatara ili će se ići na nove izbore".

Nakon jučerašnjih celodnevnih spekulacija Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Most dogovorili su se da za mandatara predlože Tihomira Oreškovića.

"Morate da znate da je ovo veliki pomak u hrvatskom političkom životu, da su se predsednici dve stranke dogovorili da nijedan od njih neće biti mandatar, nego da će to biti nestranačka osoba", rekao je Karamarko.

Petrov je istakao da je saradnja s Domoljubnom koalicijom u poslednja 24 časa bila veoma dobra, kao i da je uveren da će i buduća Vlada biti uspešna. Takođe, ponovio je i da „ovo nije koalicija nego dogovor“.

Kolinda Grabar Kitarović je ubrzo Oreškoviću poverila mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade, međutim, pojavio se novi problem - budući premijer Hrvatske govori na lošem hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: