"ID je politički paravan za krijumčarenje"

Islamska država je politički paravan za krijumčarenje velikih razmera, uključujući naftu i oružje, izjavio je portparol ruske Istražne komisije Vladimir Markin.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Terorističke organizacije, koje su zabranjene u Rusiji - Islamska država i Al-Nusram - samo su politički paravani za veliki biznis krijumčarenja nafte, novca, oružja, predmeta kulturnog nasleđa, ljudskih organa i robova", napisao je Markin u tekstu za list "Izvestija".

Markin je naveo da su "slabi političari, kao što su turski i ukrajinski 'lideri' samo marionete, kojima upravljaju kriminalni bosovi iz senke", prenela je agencija Tas.

Saradnja sa teroristima i krijumčarima usmerena je protiv interesa svih naroda, smatra Markin.

Markin je rekao da na pitanje da "Rusija vojnim sredstvima štiti svoje interese, pa što to ne bi mogla i Turska", ima jasan odgovor: "Loše prikrivena saradnja sa teroristima i krijumčarima usmerena je protiv interesa svih naroda i Turska nije izuzetak".

Mreže krijumčarenja, falsifikovanja, droge i ilegalnih migranata mogu biti iskorišćeni za terorističke napade, kao što je nedavno bio slučaj u Parizu, kazao je Markin.
On je dodao da bi Rusija mogla da uvede oštrije mere migrantske politike prema zemljama koje nisu u stanju da kontrolišu uticaj "međunarodnog kriminala i njegovih saučesnika u informacionom ratu protiv Rusije".

"To su mere predostrožnosti, a ne osvete. Sloboda ne može da postoji bez bezbednosti", poručio je Markin.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Turska oborila ruski avion suhoj-24 kako bi zaštitila svoju trgovinu naftom sa Islamskom državom, prenosi AFP.

strana 1 od 571 idi na stranu