Helikopter Euleksa pao u Prištini

Misija Euleks na Kosovu saopštila je danas da je u nesreći prilikom prinudnog sletanja helikoptera na prištinskom aerodromu povređena jedna osoba.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 12.05.2015.

16:19

Default images
Foto: Freeimages

"Danas oko 15 časova došlo je do nesrećnog slučaja kada je helikopter u vlasništvu kompanije 'Starlite Aviation' prinudno sleteo na prištinski aerodrom. Ova kompanija ima ugovor sa misijom Euleksa za pružanje usluga transporta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je helikopter bio na trenažnom letu sa medicinskim timom za evakuaciju, koji su činili doktor i bolničar, kao i sa dva pilota. Jedan od članova medicinskog tima zadobio je povrede i odmah je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Prištini, a Euleksovo osoblje pružilo mu je prvu pomoć.

Kako kažu u Euleksu, u helikopteru nije bilo osoblja iz te Misije.

Portparolka aerodroma u Prištini Valentina Gara potvrdila je da se helikopter Euleksa srušio na pisti aerodroma i da je jedna osoba povređena.

"Helikopter koji je bio na trenažnom letu se srušio na pisti aerodroma i jedno lice je povređeno i odvedeno u bolnicu, dok druge osobe koje su bile u ekipi nisu povređene", kazala je ona za RTK.

Gara je dodala i da je aerodrom u Prištini trenutno zatvoren i biće otvoren odmah nakon sto bude operativan. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: