BG:Na doček stiglo 100.000 stranaca

Iako je hladno, mnogi građani novogodišnju noć dočekuju na ulicama u centru Beograda. U glavni grad stiglo dosta stranaca, a među njima veliki je broj Bugara.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

20:37

Default images

Već tradicionalno, za novogodišnje praznike Beograd je pun stranaca, i to uglavnom iz regiona.

Muzički program pripremljen je na tri bine u našem glavnom gradu: ispred Skupštine - narodna, na Trgu republike rok muzika, a na platou ispred Filozofskog fakulteta di-džejevi.

Kako javlja naš reporter, na ulicama glavnog grada ima Bugara, Grka, Turaka, i kao i ranijih godina -Hrvata i Slovenaca.

Državljani Bugarske su nam rekli da su ovde jer je jeftinije nego u njihovoj zemlji, a pohvalili su rakiju, hranu i slatkiše. Dosta ih Novu godinu čeka na jugu Srbije, javlja naš dopisnik.

Grad je za proslavu Nove godine izdvojio 8 miliona dinara, a očekuje se prihod od 15 miliona evra - koji podrazumeva ono što će zaraditi hoteli, prodavnice, kafane, klubovi, restorani...

Gradski menadžer Grada Beograda Goran Vesić rekao je da su se potrudili da organizuju možda i najveći doček u regionu, jer je to deo strategije privlačenja turista.

U prestonici nema praznih hotelskih soba, a pristiglo je oko 100.000 gostiju.

Deo atmosfere danas u Beogradu prenosimo u prilogu ispod: Što se drugih gradova tiče, proslava je organizovana u Novom Sadu, dok su Kragujevac i Niš ove godine, zbog krize, bez koncerata na gradskim ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: