Autori: Nejasno šta je glupost

Beograd -- Autori teksta o doktorskom radu ministra policije, povodom izjave premijera da je njihovo obrazloženje "glupost", kažu da je nejasno šta je to "glupo" u tekstu.

Izvor: B92
Podeli

Autori teksta objavljenog na sajtu "Peščanik" navode da je jedini argument koji je predsednik Vlade Aleksandar Vučić izneo kao potvrdu toga da je njihovo obrazloženje "najgluplje" jeste da je on završio državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama, te da stoga zna nešto iz te oblasti. Autori kažu da i dalje ostaje nejasno šta je konkretno u tekstu "glupo".

"Imajući u vidu da je diploma državnog Pravnog jedini adut premijera, vredno je pomenuti da je jedan od autora teksta, Uglješa Grušić, završio isti fakultet sa najvišim ocenama (prosek 9,9) i da je bio asistent na tom fakultetu pre nego što je otišao u London, na doktorske studije, na Londonsku školu ekomije", navodi se u pisanoj izjavi za B92 i dodaje da biografije ostalih autora takođe govore same za sebe.

Trojica autora teksta objavljenog na sajtu "Peščanik", kažu da su analizirali celu disertaciju ministra Stefanovića, od prve do poslednje strane i da njihova "detaljna analiza pokazuje da doktorat ministra Nebojše Stefanovića obiluje plagijatima i ostalim nepravilnostima".

Podsetimo, premijer Vučić rekao je ranije danas da je obrazloženje trojice naučnika najgluplje koje je ikada čuo i dodao da se sa njegovim stavom saglasio i ministar prosvete Srđan Verbić.

Vučić je rekao da niko ne zna na osnovu čega su autori teksta zaključili da je Stefanovićev rad plagijat i istakao da bi tu ocenu trebalo da da stručna javnost.

Ministar Stefanović je juče odbacio optužbe i rekao da je Komisija na Megatrendu najpozitivnije ocenila njegov rad, dok je rektor Megatrenda Mića Jovanović rekao da je u pitanju autentično naučno delo i najavio mogućnost krivičnih prijava protiv autora teksta na "Peščaniku".

Istovremeno, MUP je pokrenuo postupak zbog hakerskog napada na sajt "Peščanika", koji urednici portala dovode u vezu sa objavljivanje teksta o doktorskom radu ministra Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 278 idi na stranu