Autori: Nejasno šta je glupost

Autori teksta o doktorskom radu ministra policije, povodom izjave premijera da je njihovo obrazloženje "glupost", kažu da je nejasno šta je to "glupo" u tekstu.

Izvor: B92

Utorak, 03.06.2014.

16:06

Default images

Autori teksta objavljenog na sajtu "Peščanik" navode da je jedini argument koji je predsednik Vlade Aleksandar Vučić izneo kao potvrdu toga da je njihovo obrazloženje "najgluplje" jeste da je on završio državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama, te da stoga zna nešto iz te oblasti. Autori kažu da i dalje ostaje nejasno šta je konkretno u tekstu "glupo".

"Imajući u vidu da je diploma državnog Pravnog jedini adut premijera, vredno je pomenuti da je jedan od autora teksta, Uglješa Grušić, završio isti fakultet sa najvišim ocenama (prosek 9,9) i da je bio asistent na tom fakultetu pre nego što je otišao u London, na doktorske studije, na Londonsku školu ekomije", navodi se u pisanoj izjavi za B92 i dodaje da biografije ostalih autora takođe govore same za sebe.

Trojica autora teksta objavljenog na sajtu "Peščanik", kažu da su analizirali celu disertaciju ministra Stefanovića, od prve do poslednje strane i da njihova "detaljna analiza pokazuje da doktorat ministra Nebojše Stefanovića obiluje plagijatima i ostalim nepravilnostima".

Podsetimo, premijer Vučić rekao je ranije danas da je obrazloženje trojice naučnika najgluplje koje je ikada čuo i dodao da se sa njegovim stavom saglasio i ministar prosvete Srđan Verbić.

Vučić je rekao da niko ne zna na osnovu čega su autori teksta zaključili da je Stefanovićev rad plagijat i istakao da bi tu ocenu trebalo da da stručna javnost.

Ministar Stefanović je juče odbacio optužbe i rekao da je Komisija na Megatrendu najpozitivnije ocenila njegov rad, dok je rektor Megatrenda Mića Jovanović rekao da je u pitanju autentično naučno delo i najavio mogućnost krivičnih prijava protiv autora teksta na "Peščaniku".

Istovremeno, MUP je pokrenuo postupak zbog hakerskog napada na sajt "Peščanika", koji urednici portala dovode u vezu sa objavljivanje teksta o doktorskom radu ministra Stefanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: