SAD: Orić skinut sa crne liste?

Bivši komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić i hrvatski general Ante Gorovina skinuti su sa američke crne liste, piše danas sarajevski Dnevni avaz.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.02.2014.

09:38

Default images

Kako prenosi list, odluku o tome američke vlasti donele su 30. januara i ona je kasno sinoć objavljena.

Prema odluci, Oriću se ukida zabrana raspolaganja bilo kakvom imovinom koju eventualno ima u SAD i dopušta putovanje u tu zemlju.

Ista odluka je donesena i za Antu Gotovinu, generala Hrvatske vojske.

Orić i Gotovina su se na crnoj listi SAD našli pošto ih je Tribunal u Hagu optužio za ratne zločine.

Sa američke crne liste je uklonjeno i ime Mirka Šarovića, donedavnog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i aktuelnog funkcionera SDS-a.

Šarović je na crnu listu dospeo nakon afere "Orao". On je tada optužen da je znao za poslove koje je ta firma, sa sedištem u Bijeljini, imala s režimom Sadama Huseina u vreme kada je Irak bio pod sankcijama UN.

Podsetimo, Interpol Srbije raspisao je nedavno difuzne poternice za Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem, koje srpsko tužilaštvo sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju 1992.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: